Pot-au-feu – Veien til hjertet handler om den renommerte kokken Dodin Bouffant som i et idyllisk, landlig Sør-Frankrike på slutten av 1800-tallet lager de mest utrolige retter for seg selv og gjester fra det øvre samfunnslag. Med seg på laget har han kokken Eugénie (spilt av Juliette Binoche) som han har jobbet sammen med i over tjue år på godset hvor de begge også bor.

Dodins og Eugénies forhold er vel og merke ikke bare kollegialt, og det viser seg tidlig i filmen at Dodin har fridd til Eugénie flere ganger og fått nei samtlige ganger. Eugénes avslår tilsynelatende frieriene for å bevare det profesjonelle, kulinariske samarbeidet som de to har oppbygget og opprettholdt over årene, selv om vi aner en stor kjærlighet mellom de to hovedpersonene fra helt tidlig av i filmen. Samtidig viser det seg at Eugéne har helseutfordringer som lett kan komme til å komplisere både matlagingen og forholdet.

Pot-au-feu – Veien til hjertet er en romantisk, stillferdig og varm film om kjærligheten mellom to personer som har jobbet og laget mat sammen side om side i mange, mange år. Det er også noe mystisk ved måten filmen tar seg tid til å vise alt i matlagingen ned til minste detalj – en mystikk som kanskje også er beskrivende for kjærligheten Eugéne og Dodin deler med hverandre.

Originaltittel: The Pot au feu
Skuespillere: Benoît MagimelEmmanuel SalingerGalatea BellugiJuliette Binoche
Sjanger: Drama
Regi: Tran Anh Hung
Manus: Tran Anh Hung
Nasjonalitet: Frankrike
Aldersgrense : 6 år
Språk: Fransk
Distributør: Another World Entertainment