Musikalsk hyggestund er en serie månedlige konserter med høy kvalitet og stor variasjon og opplevelsesfaktor. Konsertene arrangeres i samarbeid med MISK. Ved denne siste av årets lunsjkonserter får vi et nytt musikalsk møte med sangeren Magne Fremmerlid og kulturkirkekantor Svein Rustad.

Om aktørene
Magne Fremmerlid er en norsk operasanger. Han har studert ved Rogaland Musikkonservatorium og hos Ingrid Bjoner i Oslo. Han debuterte i 1991 med Rikskonsertenes debutstøtte.
I perioden 1997 til 2016 var han fast tilknyttet solistensemblet ved Nasjonaloperaen. På hans mangfoldige repertoar står roller som Scarpia i Tosca, Sarastro i Tryllefløyten, Colline i La bohème, Kommandanten i Don Giovanni, Fafner i Rhingullet, Hagen i Götterdämmerung, Vannånden i Rusalka, Kong Marke i Tristan og Isolde, Heinrich i Lohengrin, Hermann i Tannhäuser, Stuart i Jorden rundt på 80 dager og Tempo/Nettuno i Ulysses vender hjem. Han har også bemerket seg i roller som Dikoj i Katja Kabanova, prest i Tryllefløyten og Daland i Den flyvende hollender – i tillegg til den skrekkelige Boris i Lady Macbeth fra Mtsensk.

Svein Rustad er utdannet ved Norges musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98). Fra 1998 har han hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kirke, hvor han er kunstnerisk/daglig leder for MiSKs aktiviteter samt dirigent for Sandefjord kammerkor. Han har arbeidet mange år som pedagog og har siden 1998 hatt fast undervisningsstilling ved Norges musikkhøgskole i korledelse på hovedfagsnivå og for kirkemusikkstudenter på kandidatstudiet. Svein Rustad har bred erfaring som orkesterdirigent og har jevnlig framført de store klassiske oratorieverker i samarbeid med bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Norsk barokkorkester, Oslo barokkorkester, Barokkanerne og Vestfold symfoniorkester. Han er også en ettertraktet akkompagnatør og kammermusiker.