Taffelpikene inviterer på glødende julefest med dansende sukkerfeer, reinsdyr og tusen julelys! Fra Tsjaikovskijs Nøtteknekker-suite til amerikansk julejazz blir det en konsert som skaper god stemning. Vi akkompagnerer publikum i allsang av tradisjonelle juleklassikere som Deilig er jorden og Glade jul.

Og stuedøren lukkes opp:
Der står det, tendt fra rot til topp,
det glitrer og det brenner!
Det lukter lys, og harpikslukt,
og der er epler, allslags frukt
og snilde kakemenner!

(Arnulf Øverland)

Om aktørene
Taffelpikene er en veletablert treblåstrio som tilbyr konserter og underholdning. De siste årene har trioen spilt konserter gjennom Den kulturelle spaserstokken i Fredrikstad og Røyken kommune, Kulturoasen i Drammen kommune, Folkeakademiet i Sørum og gjennom tildeling av trivselstilskudd i Oslo Kommune. De har spilt Pingvinene i Oslo, Porsgrunn og Spydeberg kommune, og Rottefangeren fra Hameln på Middelalderuka i Numedal og på turné i Nordland og Troms.

Fløyte, klarinett og fagott har hver sin unike klang og særegne karakter. Det spesielle med en treblåstrio er at kombinasjonen av disse instrumentene gir et variert, varmt og fargerikt lydbilde.

Trioens medlemmer er alle utdannet klassiske musikere, men har i tillegg til lang erfaring på den klassiske scenen, også mye erfaring med rytmisk musikk. Alle musikerne frilanser i andre profesjonelle ensembler og orkestre i tillegg til å jobbe i Taffelpikene, som blant annet Nationaltheatret, Kringkastingsorkesteret, Forsvarskorpsene og Det Norske Blåseensemble.

Taffelpikene holder i dag til i Oslo, men tar også oppdrag i resten av landet. En treblåstrio er et lite og fleksibelt ensemble, som ikke behøver stor plass, og som enkelt kan tilpasses lokalet som bruk.

Medvirkende:
Lynetta Taylor Hansen, fløyte
Sarah Nordal Strand, klarinett
Ingrid Åhlander Bennett, fagott