Det sies at Evert Taube er mer populær i Norge enn i Sverige. Stadig nye artister plukker opp sangene hans og bidrar til at visedikteren, født i 1890, føles like relevant nå i vår tid. Visene inneholder vakre kjærlighetserklæringer, ikke bare til kvinner, men også til kystkultur, gastronomi, eksotiske reisemål, musikk og menneskeskjebner. De levende dialogene, de spennende og frodige historiene gjør at Evert Taube føles tidløs.
Musikken han komponerte kler tekstene som hånd i hanske, enten det er smektende valser, fyrrige tangoer, eller vare og drømmende melodier.
Vår Evert Taube-forestilling inneholder noen av de mest kjente visene hans, som «Rosa på bal» og «Så skimrande var aldrig havet», men vi har også tatt med mindre kjente viser som «Vals i Valparaiso» og «Kom i min famn».
Som vanlig er visene i forstillingen bundet sammen med historien om hans liv, og historier fra hans liv.

Om aktørene
Leif Blix er skuespiller og sanger, tekstforfatter og instruktør. Utdannet i London. Arbeidet ved Den Nationale Scene i Bergen, Nordland teater, Riksteateret og NRK. Medvirket i flere spillefilmer.

Lars Nygaard er musiker. Elev av trekkspillegenden Toralf Tollefsen. Medvirket på innspillinger både som trekkspiller og bassist med blant andre Stephen Ackles, Elsa Kvamme, Di Derre og Wenche Myhre.