Denne trioen har i en årrekke musisert sammen og gjort flere konserter og innspillinger gjennom årenes løp. Konserten de nå presenterer gir et bredt og variert repertoar med musikk av blant andre Edvard Grieg, George Gershwin, Sigmund Groven, Ketil Bjørnstad og Anne Vada.

Sangene tolkes og fremføres med sterk musikalsk bredde av Anne Vada på vokal, Sigmund Groven på munnspill og Ivar Anton Waagaard trakterer pianoet.

De inviterer sitt publikum inn til en vakker konsert uten staffasje, full av varme, alvor og lun humor gjennom fortellinger og historier rundt sangene og sitt samarbeid som trio.

Om aktørene
Sigmund Groven er en av Norges mest kjente og folkekjære musikere og komponister. Han er nå aktiv i sitt sjette tiår og har lenge vært ansett som en av verdens fremste munnspillkunstnere. Sigmund Groven er velkjent på tvers av generasjoner og musikksjangere, takket være en lang rekke innspillinger og fremførelser av underholdningsmusikk, folkemusikk, viser, klassisk musikk og egne, tidløse komposisjoner.

Sigmund Groven har en internasjonal solistkarriere som spenner fra listeplasseringer i Sør-Korea til prestisjefylte solistoppdrag i New Yorks Carnegie Hall, konserthusene i Tokyo og Hong Kong, og Mozarteum i Salzburg, samt med orkestre som Academy of St. Martin-in-the-Fields, Rotterdam Filharmoniske Orkester, radiosymfoniorkestrene i München, Berlin, Brüssel, Hilversum og London, Hong Kong Kammerorkester og en rekke orkestre i USA og Canada. Etter en konsert med symfoniorkestret i Dallas ble han utnevnt til æresborger av Texas.

To ganger er Sigmund Groven tildelt prisen for “Årets Verk” i NOPA. I 1994 fikk han Kardemomme-stipendiet, i 1995 Telemark Fylkes Kulturpris, i 2002 ble han utnevnt til æresmedlem av NOPA, i 2004 fikk han Oslo Bys kulturstipend, i 2006 Storegutprisen og i 2009 Klaus Egges Minnepris. I mange år var han styremedlem i NOPA og i TONO, og fra 1996 til 2006 ordfører i TONOs representantskap. I 2015 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den kongelige norske St. Olavs Orden.

Anne Vada er trønderjente, bosatt i Bærum, og har solid musikkutdanning i bunn for sin artistkarriere som sanger, tekstforfatter og komponist. Med sin varme og særpregede
stemme og nære formidling har hun i en årrekke gledet publikum i inn - og utland. Musikken spenner fra viser og pop, salmer, via folkemusikk, juletoner til crossovergenre. Hun har gitt
ut 10 solo-album, og mottatt Spellemannsprisen for beste barne-CD. Hun har bl.a. samarbeidet med ulike musikere som Iver Kleive, Sigmund Groven, Ronni Le Tekrø, Rolf Løvland, Alexander Rybak og Frode Fjellheim. I Sochi-OL ble hun invitert sammen med Ole Edvard Antonsen til å synge i Kongens bursdag som ble feiret der. Kontraster er stikkordet for de forskjellige konsertkonseptene hun lager. Anne har konserter og eventer, og synger også i begravelser, bryllup og ved andre tilstelninger som ønsker å bruke levende musikk. Ingen oppgave er for liten, ingen er for stor.

Ivar Anton Waagaard er førsteamanuensis i akkompagnement. Han har turnert i USA, flere europeiske land og over hele Norge med blant annet sangerne Solveig Kringlebotn, Anne Lise Berntsen, Anne Vada og munnspilleren Sigmund Groven. Han har opptrådt flere ganger på Festspillene i Bergen, og ellers på Nordlysfestivalen, Oslo kammermusikkfestival, Vestfoldfestspillene, Vinterfestspillene på Røros, Olavsfestdagene, Kristiansund operafestuke, Trondheim kammermusikkfestival, Festspillene i Harstad og Nordland musikkfestuke.

Waagaard har spilt konserter med Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen, Truls Mørk, Aage Kvalbein, Randi Stene, Elisabeth Nordberg Schulz, Per Vollestad, Isa Gericke, Eir Inderhaug, Mari Eriksmoen, Silvia Moi, Tone Braaten, Marius Roth Christensen, Johannes Weisser, Thomas Ruud, Trond Halstein Moe, Yngve Søberg, Tora Augestad, Jannike Kruse, Nordic Tenors, visesangeren Lars Klevstrand m.fl. og har vært med på et hundretalls radio- og TV-innspillinger, flere titalls plateinnspillinger, samt innspillinger av musikk til filmer, radioteater og TV-teater. Han har også vært orkesterpianist i KORK en rekke ganger.

Fra 1995 til 2007 var Waagaard fast akkompagnatør på Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse, og han har vært repetitør på Statens Operahøyskole, Statens Teaterhøyskole og Den Norske Opera.