Musikalsk hyggestund er en serie månedlige konserter med høy kvalitet og stor variasjon og opplevelsesfaktor. Konsertene arrangeres i samarbeid med MISK.

Denne onsdagen har vi gleden av å presentere Anastasiya Bazhenova, klaver og Espen Melbø, orgel. På programmet står Klaverkonsert nr. 3 av Sergej Rachmaninov (1873-1943).

Om aktørene
Anastasiya Bazhenova er en klassisk utøvende konsertpianist. Hun begynte å spille piano da hun var fire år gammel, tok senere bachelor i klassisk piano ved en musikkhøgskole i Russland og master i piano ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Hun har spilt konserter med flere filharmoniske orkestre i forskjellige land og har vunnet flere internasjonale pianokonkurranser i bl.a. Russland, Italia og Frankrike. I 2017 tok hun også et studium i orgel og kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole.

Nå bor Anastasiya i Drammen, men jobber som kantor i Larvik. I tillegg til jobben som kantor spiller hun solokonserter, kammermusikk, akkompagnerer flere kor, underviser piano og spiller gjerne i bryllup, julebord og andre slags fester.

Fra 2021 har hun vært jurymedlem i den internasjonale pianokonkurransen «Royal Sound Music Competition» i Toronto, Canada.

Espen Melbø kommer fra Gausdal og har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole (Bachelor/Master), Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (utvekslingsår) og Musikkhøgskolen i Leipzig (Konzertexamen og Meisterklasse).

I årene 2012-2017 jobbet han som kantor i Naunhof utenfor Leipzig, hvor han blant annet fremførte alle Bachs orgelverker i en serie på 37 halvtimes konserter. Fra 2013 til 2015 var han i tillegg assistentorganist i Wenzelskirken i Naumburg. Siden 2018 er han domkantor i Tønsberg domkirke.